Etapa 1. De Sorita a Forcall (3 hores)

A les huit del matí mamprenc el camí que du de Sorita a Forcall per la senda fluvial que hi ha al Bergantes. Al llarg del camí trobe poca aigua i la que hi ha està mig pudenta. A una banda i altra del riu hi han els pobles de Palanques, Villores i Ortells. Com que el camí és llarg, decidisc no entrar-hi, tot i que pareix que ben bonics, i els paratges dels voltants també. A prop de Sorita, per exemple, hi ha el santuari de la Mare de Déu de la Balma, lloc meravellós i alhora màgic, que bé mereix visitar-lo (a l’altra, però).
Tire avant seguint el llit del riu fins que arribe a la Torre Folch, un poc més amunt del riu i a l’oest de la Mola de Sant Marc. La senda torna a baixar fins al riu i allà veig, cap al sud, en una plana, Forcall.
Forcall és un poble un poc més gran que els que he deixat arrere. En entrar-hi, trobe dones eixint de missa. Aguaite a la porta de l’església i un parell de dones em diuen que aprofite, que l’església és ben fosca i com que en eixe moment hi han els llums encesos... En fer-hi una volteta, me’n vaig cap al bar Els Ports (un home que m'he trobat en un mas m’ha dit que és un bon lloc on esmorzar). Esmorze a la plaça i demane pel camí per a anar a Todolella. Els de Canal Nou volten per allà.






Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El Priorat

De Quatretondeta al Recingle Alt de la Serrella

Camí per terres de frontera