Riberenques (1) Albalat - Polinyà - Riola

Comencem una sèrie de passejades per la Ribera. La primera, una volta entre els pobles d'Albalat, Polinyà i Riola.

És una volta de vora catorze quilòmetres entre els tres pobles. Quasi tot el camí és per la mota de la banda sud del Xúquer i, una part, entre Polinyà i Riola, per un camí de terme amb molt poc de trànsit, el camí del Racó. Apta per a fer-la a peu o en bicicleta.


 En l'itinerari hi ha tres punts en els quals s'ha d'anar alerta.

1. Pont d'Albalat: pas no adaptat per a bicicletes, s'hi ha de travessar quan passen cotxes, ja que el semàfor es posa en verd quan un vehicle xafa els sensors que hi ha a terra.

No és molt recomanable passar a peu o en bicicleta per les voreres que hi ha, ja que són estretes i la barana és molt baixeta. 84 centímetres d'alt i una caiguda de quatre o cinc metres! Deu complir la normativa de no sé a on (tant de bo que algun dia facen un altre pont!).

 2. En arribar a Riola, s'ha de parar compte en travessar la carretera. Tot i que hi ha passos de vianant, sempre s'hi ha d'anar a espai.

3. Vora el pont de Riola, hi ha un pas inferior obert i s'hi pot passar tranquil·lament, és com una senda ampla entre quatre plantes. Però ho esmente en comparació a la resta de camí que transcorre per una via ben ampla.

Per a accedir a Polinyà hi ha un pas que salva la carretera que hi ha vora la mota:


Al costat mateix, hi ha un senyal amb informació de la localitat i la contornada:


Durant quasi tot el camí veiem el riu Xúquer, el que ens dóna la vida:

 El riu en passar per Riola. Al fons, la serra de Corbera.
L'assut de Sueca.

Una passejada ben bonica amb molt bones vistes.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Etapa 7. De Vilafranca a Vistabella

Transcorberana