Etapa 7. De Vilafranca a Vistabella

Isc de Vilafranca pel portal de Sant Roc. En un no res hi ha com un lloc on anar a berenar amb taules i bancs, a la dreta del qual ix un camí que va a les coves del Forcall (val la pena aguaitar-hi). Continue pel camí de Vilafranca a Benassal fins a un poc abans del coll d'Ivol, és a dir, continue per la pista principal que va cap al mas de Forés, la caseta del Molí i el molí de Colau. Dalt queda el Picaio (1304 m).
Ja sóc al riu Montlleó, ara toca muntar seguint la pista fins a la vora de la Penya Blanca, passar pel  mas de Catxirulo i mamprendre el pla de Vistabella.
Per cert, este és el camí que em van comentar que feia la gent d'un poble i de l'altre. Ara bé, hi han altres camins que també són ben bonics, com ara seguir la PR-PV 1 i arribar a Culla o en eixir de Vilafranca travessar el pla de Masorro (pedra seca a punta pala), passar pels masos Torre Leandra i de Faio i baixar fins a La Estrella (despoblat) des d'on es pot tirar per amunt fins a Visatabella.

 Eixint de Vilafranca
 Alfredo, company de camí durant una horota. Em contà entre moltes altres coses que era nascut en un mas, però que ja feia que vivia al poble.
 Fins a la Teuleria, bé un poquet abans, el camí és el mateix que la PR-PV 1. En arribar a eixe punt deixe la PR-PV 1. Si u la seguix arriba a Culla (senda ben recomanable també).

 La caseta del Molí
Quina raonada que vam tindre! Un masover entranyable. Ja fa temps que viu amb la dona al poble, però de tant en tant baixa a la caseta per a tindre'n compte. Baixa amb la burreta i s'hi queda uns quants dies (ni llum ni mòbil, ni romanços). Em comentà entre moltes altres coses que hi han moltes cabres feréstegues i que fan malbé els fruiters que té allà, al riu.




 En pujar a l'altra banda del Montlleó i passar el mas de Catxirulo de sobte apareix un camí asfaltat. 

 El pla de Vistabella amb el Penyagolosa mig tapat. Set quilòmetres que se'm van fer més llargs que un dia sense pa. Hi han camins de pedra paral·lels pels quals val la pena anar-hi.

I al final, Vistabella







Pataques de Vistabella, boníssimes.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El Priorat

De Quatretondeta al Recingle Alt de la Serrella

Camí per terres de frontera