Cabeçó d'Or

El Puigcampana des del cim del Cabeçó.

Terra erma i el Maigmó.


El Campello, Alacant i el cap de l'Horta.


U i el Cabeçó.


El Cabeçó d'Or des de Busot.


Bon dia,
D'una punta a l'altra del país: la setmana passada vaig estar pel Maestrat i aquesta setmana a l'Alacantí. La setmana passada vaig fer la PR 1 i aquesta, la PR 2.
Com que havíem d'estar a Mutxamel hem aprofitat per a pujar (perdó, muntar) el Cabeçó d'Or (1210 m). Bé, la idea la va proposar Laia.
Dissabte de bon matí cap a Busot, el poble que hi ha al peu d'aquesta muntanya, i en un no res a l'aparcament que hi ha a les coves de Canelobre (no les vam veure, però diuen que paga la pena fer-hi una visita; una cosa: s'ha de pagar). Des d'ací mou la senda que fa una volta sencera a la serra (es pot fer la passejada en un sentit on en l'altre). A mitjan camí, al Polset, ix una senda per la qual t'encaramalles fins al cim, en no arriba un quart. Des d'allà dalt hi han unes vistes espectaculars: el Puigcampana, la costa del Campello, Alacant i Santa Pola, i a l'interior tot una mar de muntanyes (sequelloses!) bon bonica.
La ruta no és gens complicada, a banda del desnivell ben fort que hi ha: de 500 a 1200 en pocs quilòmetres. Ideal per a passar un matí (4 hores) i descobrir un racó de l'Alacantí desconegut. Ara, a l'estiu, no hi aneu.
Una recomanació, en acabar la cervesa, feu-vos-la a Ca Tono, a Busot. Un plaer!

Comentaris

  1. Com bé dius, les vistes són espectaculars i és impressionant la verticalitat del Cabeçó d'Or.
    Un abraç!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

El Priorat

De Quatretondeta al Recingle Alt de la Serrella

Camí per terres de frontera