Transcorberana


Bon dia

Fa un temps vaig tindre un bloc que va durar una rosada. Ara intentaré tirar avant aquest, però tampoc no sé si durarà molt. Ja vorem.

Bé, dissabte que ve, és a dir, despús-demà faré per quarta volta la travessa de la serra de Corbera, la Transcorberana (històrica la primera amb Ricard i David). Em fa goig.
El company Dani, si no passa res, marcarà tota la ruta; ell és qui entén de tecnologies. Jo que sóc de la vella escola, simplement faig la relació de la terra que travessarem: des de Corbera pujarem al Cavall Bernat (n'hi han molts, de Cavalls Bernat, i és ben curiós per què es diuen així) per les Fontanelles (paratge màgic), baixarem a la Creu del Cardenal i tot seguit farem les orelles i el Nas de l'Índio (és la manera com anomenem al Matxo flac la gent d'Albalat), crestejant a poc a poc arribarem a l'Ouet i, des d'ací, per senda, ascendirem a la Ratlla i el Massalari (segons el DCVB: Despoblat de Tavernes de la Valldigna; hui anomenat el Massalari; 'hostal d'Alí') i cap a la font de la Sangonera, on farem, segur segur, un bon glop d'aigua fresca. Descansarem i mamprendrem les Creus, la darrera pujada per tal de vore allà baix la Vall. I sols ens quedarà fer una bona baixada fins al poble de Tavernes.
Acabaré baldat, però segur que la tornaré a fer, és un camí que s'ha de fer i compartir.
Au

Comentaris

  1. Pel que fa a l'Alcover, l'entrada que arreplega és Massalali.

    ResponElimina
  2. Ma que no eres bandarra ni res xe! com que Travessant Muntanyes... i encà dirás que ho fas pel Abelard Saragossà! Ara de veres, espere que et posses amb el blog i no l'abandones per així fer una arreplega de les eixides i experiències a la muntanya a més de compartint-les.
    Ens vegem xicon!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

El Priorat

Etapa 7. De Vilafranca a Vistabella

Camí per terres de frontera